"The Waves" door Espen Sommer Eide, Marres huis voor hedendaagse cultuur, Maastricht

Een tentoonstelling waar muziek je door verschillende ruimtes heen voert. Soms stemmen, soms een piano, soms elektronische geluiden die ik niet thuis kan brengen. In de ruimtes stonden verschillende soorten boxen. Afhankelijk van de plek waar je ging staan of zitten hoorde je het geluid een op een bepaalde manier. Zo leek het alsof je zelf een compositie kon maken met het geluid wat zich in de ruimte bevond.


Ook ging de tentoonstelling over de resonantie van geluid. Hoe lang blijft een geluid bestaan? Waar stopt het? Waar begint het?


Een interessante tentoonstelling. Eentje waar je lekker bij kan zitten, waar je je gedachten bij af kan laten dwalen. Ik weet dat de tentoonstelling over veel meer ging dan wat ik hier beschrijf. Maar dit is wat is blijven hangen. Voor mij was dit wel een tentoonstelling waar het verhaal groter was dan de boodschap. Dat is ook de reden waarom ik niet het hele boekje heb gelezen. De inhoud van het boekje moet kloppen bij wat je voelt, hoort en ziet. Veel dingen die ik in het boekje las waren mooi, maar voelde ik niet in het kunstwerk. Al zie ik dit niet als iets ergs, want nog steeds vond ik het een interessante ervaring.


Website van het museum: marres.org


0 reacties