"Ik was er niet op voorbereid"

Komend jaar ga ik werken als docent. Mijn eerste grote baan in het onderwijs. Na de zomervakantie zitten daar waarschijnlijk een stuk of 25 ogen nieuwsgierig, ondeugend, afwachtend of slaperig naar mij te kijken. Als ik 's avonds in bed lig, fantaseer ik de meest activerende en spannende lessen bij elkaar. Formuleer ik de meest inspirerende preken en droom ik hoe een 30-jarige vrouw mij in de supermarkt bedankt voor mijn indrukwekkende docentschap. Zonder mij was zij nooit zo succesvol en fantastisch geworden als dat ze dan zal zijn. Maar soms verandert deze droom in een nachtmerrie.

Eentje waarbij ik de klas uitgejoeld word, uitgescholden word en binnen een paar weken sta ik werkloos op straat. Want; ik was ongeschikt. Het is niet ondenkbaar. Het onderwijs is niet voor iedereen weggelegd.

Er zijn een aantal vragen waar ik graag antwoord op wil voordat ik zelf voor de klas ga staan. Er zitten me een aantal dingen dwars en ik maak me zorgen.

In deze film ga ik op zoek naar de goede docent. Misschien word ik gerustgesteld. Of misschien kom ik erachter, dat mijn koudwatervrees terecht is.

lijn.png